ארונות תקשורת ושרתים
דף הבית » ארונות תקשורת ושרתים
מדוע יש צורך בארונות תקשורת?
ארונות תקשורת, כפי שאפשר להסיק משמם, מרכזים בתוכם את תשתיות וציוד התקשורת הרלוונטיים למקום מסוים: הטלפונים, ציוד הרשת, השקעים, הכבלים וכן הלאה. הם מוצאים את מקומם בתוך קופסה ייעודית, שבפועל היא אחת המרכזיות במשוואת התכנון והתפעול של המבנה.
עצם ההחלטה למקם את כל אלה במקום אחד היא החשובה כאן. ראשית, בדרך זו אנחנו מונעים מצב בו הכבלים וציוד החשמל האחר יהיו פזורים למבנה. בכך מקטינים את הסיכון לבלאי שלהם, או אפילו לנזקים שייגרמו לאדם עקב מגע עם החשמל בצורה ישירה, מעידה על כבל שניצב לו בשטח וכן הלאה.
בנוסף לכך ארונות תקשורת מאפשרים לנו תכנון מקיף של מערכת החשמל והתקשורת בבית, תוך בקרה מלאה. אם יש תקלה באחד הרכיבים העומדים בבסיס מערך התקשורת, הרי שדרך הארונות אפשר לנטר אותה בצורה מדויקת ובכך להקל על פתרון הבעיה.
דגשים בתכנון של ארונות תקשורת
ניתן למצוא כיום סוגים שונים של ארונות תקשורת, לצד הבדלים לא מבוטלים בציוד שיכול להיות מוכנס אליהם. הצעד הראשון שיש לעשות, בדרך לתכנון המושכל של ארון התקשורת, הוא להגדיר בדיוק מהם הצרכים הנקודתיים שלו. ככל שמערך התקשורת צפוי להיות מקיף ולכלול יותר רכיבים, כך עשויות להתווסף דרישות שונות מארונות התקשורת.
בבתי ובדירות מגורים, אפשר להסתפק בדרך כלל בארונות תקשורת בסיסיים, שיכללו את התשתית הנדרשת של טלפון, אינטרנט, טלוויזיה וכן הלאה: למשל כבלים, פסי שקעים PDU בסיסיים ועוד. גם בבתי עסק קטנים מערכות אלה עשויות להספק. במקרה של חברות ענק וארגונים גדולים, עם זאת, הדרישות מארונות התקשורת עשויות להיות מחמירות יותר. כך עשויים להידרש סוגים מתקדמים יותר של פסי שקעים לארונות תקשורת (לרבות Intelligent PDU, Monitored PDU ואחרים), מערכת לבקרת אקלים שוטפת, מתקני כבילה נכנסים ויוצאים ועוד.